1. Wat is zakelijk leasen?
  • Zakelijk leasen is een financieringsmethode waarbij een bedrijf een voertuig least in plaats van koopt. Het bedrijf betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het voertuig gedurende een overeengekomen periode.
 2. Welke voertuigen kunnen zakelijk worden geleast?
  • Zakelijk leasen is mogelijk voor verschillende voertuigen, waaronder auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en zelfs bedrijfswagens, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf.
 3. Wat zijn de voordelen van zakelijk leasen?
  • Voordelen zijn onder meer lagere initiële kosten, geen zorgen over waardevermindering, fiscale voordelen, eenvoudig beheer van de wagenparkkosten en mogelijk onderhouds- en verzekeringsinclusief.
 4. Hoe lang duurt een zakelijk leasecontract gemiddeld?
  • De duur van zakelijke leasecontracten varieert meestal tussen 24 en 60 maanden, afhankelijk van de overeenkomst tussen het bedrijf en de leasemaatschappij.
 5. Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van het leased voertuig?
  • Afhankelijk van het type lease kan het onderhoud worden verzorgd door de leasemaatschappij (bij operationele lease) of door het bedrijf zelf (bij financiële lease).
 6. Zijn er kilometerbeperkingen bij zakelijk leasen?
  • Ja, veel leaseovereenkomsten bevatten een maximum aantal kilometers per jaar. Overschrijding van dit aantal kan extra kosten met zich meebrengen.
 7. Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract?
  • Bij operationele lease kan het voertuig worden ingeleverd, verlengd of het bedrijf kan ervoor kiezen het voertuig tegen een vooraf bepaalde restwaarde te kopen. Bij financiële lease wordt het bedrijf vaak eigenaar van het voertuig na afloop van het contract.
 8. Zijn er belastingvoordelen verbonden aan zakelijk leasen?
  • Ja, in veel gevallen kunnen bedrijven de leasetermijnen aftrekken van de belastingen en profiteren van andere fiscale voordelen. Raadpleeg een belastingadviseur voor specifieke informatie.
 9. Is zakelijk leasen geschikt voor kleine bedrijven?
  • Ja, zakelijk leasen is geschikt voor bedrijven van verschillende groottes. Zowel grote ondernemingen als kleine bedrijven kunnen profiteren van de voordelen, maar de keuze hangt af van individuele behoeften en financiële overwegingen.
 10. Kan ik mijn leased voertuig aanpassen of bestickeren?
  • Dit varieert per leaseovereenkomst. In sommige gevallen is beperkte aanpassing toegestaan, terwijl andere leases strikte regels hebben. Het is belangrijk dit vooraf met de leasemaatschappij te bespreken.

Advies nodig? Neem direct contact op met een van onze adviseurs.

EURODIRECT Lease is uw ideale partner op het gebied van zakelijk leasen.  We adviseren u graag over de beste opties voor u en uw bedrijf. Door onze directe en korte lijn met de klant is uw wagenpark beheer in goede handen. Vraag direct advies aan en kom in contact met een van onze adviseurs.